Xbox360 HELP!!! - Oldal 87 - Fórum
A Játék erőssé,és kitartóvá tesz!Ne gondolkodj,csak játssz!                                                                                                                                                                                     
        Böngésző:    Verz.:    IP Cím:54.204.185.107                            Kedd, 2016-12-06
Minden ami Xbox/360/ONE/PS3...                
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 87 / 88«1285868788»
Fórum » Fórumok » Xbox360 » Xbox360 HELP!!! (Segítség elakadtam,nem tudom...)
Xbox360 HELP!!!
JanekDátum: Vasárnap, 2016-07-10, 16:12:29 | Üzenet # 1291
Ezredes
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 215
Hírnév: 2
Állapot: Offline
Akkor áramot kaphat a Kinect,de azért ki mérném,hogy elmegy e-oda"ja látom az már meg volt".Ha megy áram akkor a kinect érzékelő mehetett ki valamelyik ellenállás.A konzolon nincs ki kapcsolva véletlenül a Kinect érzékelő?

Menj a Settings lehetőségre.
Válaszd az All Settings lehetőséget.
Válaszd a Kinect & devices lehetőséget.
Válaszd a Kinect lehetőséget.
Ellenőrizd, hogy be van-e kapcsolva a Kinect érzékelő. Ezt a Kinect on felirat jelzi.
 
sutha9747Dátum: Péntek, 2016-07-22, 15:34:04 | Üzenet # 1292
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 2
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Sziasztok! Vettem egy RHG-s xbox 360 s-t. Összeszereltem meg minden. Kér internet kapcsolatot. Wifivel felcsatlakozok a rúterre, de nem éri el az internetet. Látja a rutert meg minden. Azt írja, nincs DNS kiszolgáló. Beállítottam netes videok szerint manuálisra... Semmi nem változott. Újraindítottam mindent. Kábellel is próbálkoztam már egyenesen a modemből, de úgy sem volt internet. Találtam végre egy oldalt, hogy mely portokat használja az Xbox felszabadítottam és továbbra sincs internet.
Valaki találkozott már ezzel az esettel? Megoldás esetleg? Már gondoltam arra is, hogy a kiszolgáló ip kiosztása nem tetszik a gépnek, vagy tiltják ezeket a portokat...
Kicsit unom már, hogy költöttem a gépre és nem tudom használni lassan két napja :O

Tippeket és megoldásokat előre is köszönöm.
 
xxfela07xxDátum: Szerda, 2016-09-07, 15:40:19 | Üzenet # 1293
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 12
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Üdv mindenkinek!
Hatalmas gondom adódott... nem vág falhoz de azért örülnék ha lenne valami mód a megmentésére... kezdem is. Adott egy Corona V6 alaplap, addig jutottam ,hogy NAND kiolvasás, itt félbe is hagytam mert késő volt már, másnap elővettem és mivel vastag vezetéket forrasztottam az 1-es jelölésű forrpontra, (amin a 68ohm van) mikor hozzányúltam ahhoz szépen leszakadt az egész forrpontostól. (jó gyenge egyébként is a forrpont, persze ettől még az én hibám) A helyén ugye nem maradt semmi csak egy hajszálnyi vékony alaplap nyákjából kilógó aprócska réz szál amire ónt is alig bírtam nyomatni, hogy legalább tudjam folytatni a NAND írás/olvasás-t... Sikerült láttatni a JRunnerrel a NAND-ot, olvasni is tudja viszont írni nem... Azelőtt este látta, hogy a NAND hány MB-os, ezután már nem látta... amikor írni próbáltam az ECC-t a NAND-ba I/O eszközhibára hivatkoza közölte, hogy nem tudta beírni, mindennek tetejében mikor feladtam és úgy döntöttem, hogy mivel a gép NAND-ját nem bántottam így mindent visszaállítottam gyárira, (gondolok ezzel a zárt pontok feloldására) a gép áram alatt egyszerűen nem kapcsolt be. Semmilyen más hibát nem vétettem, vigyáztam az alaplapra ahogy tudtam tehát egyszerűen fogalmam nincs miért nem kapcsol be és arra gondoltam, hogy mivel az 1-es forrpont az csak kivezetés így hiába szakadt le, nem lesz hatással az indulásra és a működésre. Hát nem így lett... 3 RGH-t volt szerencsém csinálni eddig és nem volt tapasztalatom E és S szériás gépekkel sajnos...szerintetek kuka? vagy érdemes próbálkozni valamivel? Egyébként mindent ezen oldal leírásai alapján csináltam és nem hagytam ki semmit sem már ha számít a folyamat íly korai stádiumában. Véleményeket, ötleteket várom de valószínű, hogy már csak annyit ér mint halottnak a csók smile Köszönöm előre is!


Az üzenetet módosította: xxfela07xx - Szerda, 2016-09-07, 15:44:27
 
JanekDátum: Szombat, 2016-09-10, 03:48:34 | Üzenet # 1294
Ezredes
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 215
Hírnév: 2
Állapot: Offline
Szia.

xxfela07xx

A vezető szálat hidald össze,és úgy írd be a nandot.
 
xxfela07xxDátum: Vasárnap, 2016-09-11, 11:19:40 | Üzenet # 1295
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 12
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Szia! Hát azóta utána jártam 1-2 dolognak... egy budapesti konzol szervíznél azt mondták, hogy a forrpont leszakadása nem okoz olyan hibát, hogy nem kapcsol be a gép. Az áthidalás megvolt de sajnos azon kívül, hogy NAND kiolvasás, más nem ment. Nem látta a JRunner a NAND méretét sem amit ugyebár látnia kellett volna de ez mondjuk kontakt hibának is betudható akár a felszakadás miatt tehát mégsem lehetett teljesen jó az az áthidalás... de ez mint kiderült a kisebbik gond. Azon agyalok, hogy nem használtam testelés magam és a Box között és talán ez apró kisülést okozott valahol. Vagy mivel hosszú pórázon volt az 1-es forrponthoz nyúló vezeték és a 68ohm-os ellenállás nem volt leragasztva talán hozzáért valami olyanhoz az alaplapon amihez nem szabadott volna. Ezekre tudok gondolni... beküldöm szervízbe aztán megmondják minden bizonnyal. Egyébként ha már itt vagyok megkérdezem mert ez is eszembe jutott... ha esetleg teljesen véletlenül elvesztette volna a box a teljes NAND tartalmát tehát üres NAND-al kapcsolod be, bekapcsol? Be kéne nem?
 
JanekDátum: Szerda, 2016-09-14, 03:40:18 | Üzenet # 1296
Ezredes
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 215
Hírnév: 2
Állapot: Offline
Szia.

Üres nandal nem fog bekapcsolni,és valszeg hogy roszúl írt nand van benne.
 
xxfela07xxDátum: Kedd, 2016-09-27, 13:07:31 | Üzenet # 1297
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 12
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Sziasztok!
Megoldották pesten a dolgot... 2 ellenállás rosszul érintkezett... valószínű mikor egy gyenge keféjű fogkefével tisztogattam a kiolvasás helyénél a fluxot feltépte egy picit...az ellenállások a helyén voltak csak két oldalról raktak rá ónt plusszba az érintkezés végett... 10 ezret kértek el érte -.-" tehát nem üres volt a NAND. Ugye a leszakadt forrpontot nem pótolták de folytatni akartam az RGH-t magam... sajnos a gép nem látja a "meghajtót" azaz a NAND méretét. Pontosabban látja az új meghajtót, pl. "F" meghajtó de csak a betűjel van előtte és semmi más. A leszakadás előtt "F - USB meghajtó" volt és pontosan meg us tudta határozni a méretét a meghajtónak. Most méret sincs. Ebből adódóan csak olvasni tudja írni nem. Valószínű nem elég jól érinkezik az a forrpont ahol leszakadt. Trükköt,tippet esetleg tudtok adni alternatív 1-es forrpontot vagy valami hasonlót? Szeretném megoldani. Válaszokat előre is köszönöm!

Hozzáadva (2016-09-27, 13:07:31)
---------------------------------------------
1-es forrponthoz találtam alternatív pontot méghozzá az alaplap hátoldalán lévő FT1R4 pontot. Sajnos a probléma még fenn áll... talán az SD olvasómnál kell keresni a hibát. De mint mondtam a szakadás előtt még jó volt... ugye saját kezűleg csináltam az SD olvasót egy tutor alapján és az 1-es ponthoz vezető szálon van egy 68ohm-os ellenállás. Ennek az ellenállásnak tök mindegy melyik oldaláról merre folyik az áram nem?

Az üzenetet módosította: xxfela07xx - Kedd, 2016-09-27, 12:49:31
 
JanekDátum: Kedd, 2016-09-27, 17:08:17 | Üzenet # 1298
Ezredes
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 215
Hírnév: 2
Állapot: Offline
Képeket esetleg ha tudnál küldeni.Ha a forrpont ami leszakadt,az nem jól érintkezik,akkor se írni,se olvasni nem bírsz.Mi alapján csinálod a kiolvasást?Mi alapján csináltad a sd-olvasót?Rengeteg fajta megoldás van,így ez nem tiszta.A konzolba a gyári nand van?Mikor elhoztad be bootolt?AHa egyről beszélünk,a FT1R4-alternatív,az a 3.3V.Meg hogy nem látja a 4gb-ot lehet olyan is hogy még mindig baj van valamelyik ellenálláss,nézd át ezeket a pontokat.

R1R1 
R2R2 
R1R3 
R1R4 
R1R5 
R1R6 
R1R7 
R1R8 
R1R9 
C1T2 
C1T4 
C1T6 
R1R10 
C1T3 
C1T5


Az üzenetet módosította: Janek - Kedd, 2016-09-27, 17:28:47
 
xxfela07xxDátum: Kedd, 2016-09-27, 21:58:41 | Üzenet # 1299
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 12
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Köszi a tippeket. Igazán segítőkész vagy. Tudom, nem publikus de ha egy e-mail címet küldenél, arra elküldeném a képeket holnap. Maximum miután megkapod az üzenetemet törlöd a hozzászólásodat innen. Egyébként annyit már most el tudok mondani, hogy a konzolban természetesen a gyári NAND van. Ennek az oldalnak a leírása alapján csinálom a kiolvasást is. Plussz egy kép alapján ami az oldalon nincs feltűntetve. Kicsit összegezném a történteket. Mint azt a legelső post-omban olvashattad, kiolvasásig jutottam mielőtt a szervízbe elküldtem az ellenállások felválása miatt ami azt eredményezte, hogy a konzol nem kapcsolt be. És ugye fel is szakadt az az 1-es forrpont is de nem ez eredményezte a bekapcsolás gondot hanem az a 2 ellenállás. De a felszakadás és a szervíz előtt még látta a NAND méretét. Miután a szervíz megcsinálta már bebootol most is. Ellenállás szakadás miatt nem bootolt be. Azért kérték el a 10 ezret mert 2 ellenállást két oldalról megpatkoltak... ha ezt tudom talán én is megoldom. Egyébként az, hogy olvasni nem tudsz ha nem érintkezik valamelyik pont az nem teljesen igaz...én most is kiolvasom a NAND-ot bármikor úgy, hogy az 1-es forrpont nincs bekötve biggrin Persze be szoktam kötni csak kipróbáltam. Írni viszont mint mondtam nem tudom. Port I/O hibára hivatkozik a JRunner. Persze a szakadás óta...Onnan vettem észre a hiba okát ugyebár, hogy a NAND tartalom méretét sem a fájlkezelő sem pedig a JRunner nem tudja meghatározni. Ebből ered az egész gondom. Ha jó lenne és tudnám írni már csak ECC-t kéne beírni, POST OUT-ot be, glichert be és annyi. A NAND olvasó elkészítéséről és az alaplapról az e-mail címedre tudnék képet küldeni ha adsz egyet. A kérdés amire nem válaszoltál azt még most is várnám. A 68ohm-os ellenállásomba mindegy melyik oldalról folyik be az áram? Kezdő kérdés tudom de nem elektroműszerész vagyok. De úgy tudom ellenállásnál mindegy hogyan kötöd be. Diódánál nem mindegy. Ezeket a pontokat amiket megadtál hogyan ellenőrizzem? Mint mondtam nem vagyok szaki de szeretném ezeket elsajátítani. Multimeter kellene hozzá ha jól gondolom... egyelőre beszerzés alatt.

Az üzenetet módosította: xxfela07xx - Kedd, 2016-09-27, 22:25:38
 
JanekDátum: Szerda, 2016-09-28, 04:04:27 | Üzenet # 1300
Ezredes
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 215
Hírnév: 2
Állapot: Offline
Igen így van,a diódánál nem mindegy,de ott jelezve is van,az ellenállásnál mind 1.Érdekes hogy a 3.3v-kikötésével bírsz olvasni.Én sose használtam ezt a nand kiolvasási lehetőséget,én tüskesort forrasztok be mindig,és sose szakadt még fel forpont.1x-talán használtam hasonlót mint te,és merev volt a vezeték,és felrántotta.De megjavítottam.

Kérdez rá kapható-e itt a legelső Corona Nand R/W Kit V3,a megjelenésétől ezt használom,sose volt vele bajom!!!!!http://chipkonzol.ucoz.hu/
<br / angry remélhetőleg a nand nem sérült) mer akkor alakíthatod át 16mb-osra,de ha nem sikerül sehogy,akkor is.


Az üzenetet módosította: Janek - Szerda, 2016-09-28, 04:05:19
 
xxfela07xxDátum: Szerda, 2016-09-28, 11:12:00 | Üzenet # 1301
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 12
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Igen látom már. Hát ez nagyon hasznos link. Mindenképp beszerzek majd egyet mert tényleg sokkal egyszerűbb. Viszont az én megoldásomnak is működnie kellene. Akkor gondolom azért kell a 68ohm az SD olvasómra hogy az USB 5V ből 3.3V legyen. Még akkor annyit hogy a pontokat amiket ellenőrzésre javasoltál azokat multiméterrel kellene kimérni olyan módon hogy egyik tű az egyik kimenetére az ellenállásnak a másik a másik kimenetre? A kérdés pedig az eredményekre vonatkozik. Ha érintkezik mit kell mutatnia? És ha nem érintkezik mit? Bocsi ezekért az alap dolgokért de nem igazán használtam még érdemben multimétert. A beállításokról is említhetnél pár szót, hogyan állítsam be. Nagyon szeretném helyre rázni a gépet smile

Hozzáadva (2016-09-28, 10:16:02)
---------------------------------------------
Nah annyival előrébb vagyok, hogy kimértem az SD NAND olvasót multiméter híjján egy elem és egy led segítségével... mindenhol tökéletesen folyik át az áram és nem ér össze egy vezeték sem és a 68ohmos ellenállásnál is haloványabban égett a led tehát tuti tökéletes az SD olvasó. Az alaplappal lesz gond az biztos... valami ellenállás még biztosan nem tökéletes... azokat kellene megnézni amiket fentebb leírtál nekem. Szerzek egy multimétert és kimérem őket. Csak ha tudod válaszold meg a fentebb feltett kérdéseimet és valószínű menni fog a dolog smile köszi mégegyszer a sok helpet.

Hozzáadva (2016-09-28, 11:12:00)
---------------------------------------------
Egyébként ez alapján készítettem el az SD olvasót. Mint mondtam először jó is volt smile

http://m.imgur.com/VeWvR?r

 
JanekDátum: Szerda, 2016-09-28, 15:48:25 | Üzenet # 1302
Ezredes
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 215
Hírnév: 2
Állapot: Offline
R1R1=1K 
R2R2=50K
R1R3 
R1R4 
R1R5 
R1R6 
R1R7 
R1R8 
R1R9 
C1T2=4.7uf
C1T4=100nf
C1T6=100nf
R1R10=22 OHM
C1T3=0,82uf
C1T5=4,7uf
 
xxfela07xxDátum: Csütörtök, 2016-10-13, 10:46:51 | Üzenet # 1303
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 12
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Mind tökéletes! De még mindíg fail. Azt olvastam, hogy talán másféle olvasót kellene használni. A JRunner már látja azt, hogy hány MB-os a NAND...azért nem látta mert nem rendszergazdaként volt indítva a Jrunner. Tehát ez az I/O hiba előtte is fenn állhatott... Írtam a ChipKonzolos srácoknak azért az R/W kit-ért amit te használsz. Azzal jónak kell lennie...csak vajon árulják-e még?! Esetleg meg kéne próbálnom vastagabb árnyékoltabb kábelekkel elvezetni a GND-t és a VCC-t, talán az segíthet még... jah meg csökkentem az SD olvasóból az alaplaphoz vezető a kábel méretét 15cm környékére... talán az a gond, hogy majdnem 30cm-es biggrin

Hozzáadva (2016-10-13, 10:46:51)
---------------------------------------------
SIKER!!! biggrin A megoldás végül is annyi volt, hogy nem SD adapteren keresztül ment az USB kártyaolvasóba a drótozás hanem közvetlenül a kártyaolvasó nyákjára forrasztottam a kábeleket. A VCC és a GND vastagabb kábeleket kapott így már sikerült beírni az ECC-t, így vszínű sikerül az RGH is a továbbiakban! Külön köszi a segítőkészséget Janeknek!


Az üzenetet módosította: xxfela07xx - Péntek, 2016-10-14, 04:22:17
 
JanekDátum: Csütörtök, 2016-10-13, 16:16:00 | Üzenet # 1304
Ezredes
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 215
Hírnév: 2
Állapot: Offline
30cm-er húúúú nekem 12cm-er.De mint mondtam,ruház be amit mondtam is,lehet kapni.Gondod bajod nem lesz vele soha,amit használsz,azt meg dobd el messzire. biggrin Egyébként is azzal nagyon könnyen szakadnak a forrpontok"tied fajta verzióval".

Az üzenetet módosította: Janek - Csütörtök, 2016-10-13, 16:17:01
 
xxfela07xxDátum: Péntek, 2016-10-14, 08:09:19 | Üzenet # 1305
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 12
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Úgy lesz! biggrin kaptam visszajelzést és gyártják még. Ráadásul közel is van hozzám. Hozzátenném még, hogy a 15cm-es drótozással, SD adapter + USB kártyaolvasós módszer sem volt jó, csak a direktbe a kártyaolvasóra forrasztva történő módszer volt a végleges megoldás.

Hozzáadva (2016-10-14, 08:09:19)
---------------------------------------------
Egyébként a Post OUT V1-es verzióját lehet használni Corona V5-V6 esetén? Vagy mindenképpen a V2 kell?

Az üzenetet módosította: xxfela07xx - Péntek, 2016-10-14, 05:30:53
 
Fórum » Fórumok » Xbox360 » Xbox360 HELP!!! (Segítség elakadtam,nem tudom...)
Oldal 87 / 88«1285868788»
Keresés:

Copyright olivagyok360 © 2016

Бесплатный конструктор сайтов - uCoz